28 Şubat 2015 Cumartesi

Tereyağlı Lokum Et


Malzemeler (2 Kişilik):
  • 3000 gr bonfile
  • Barbekü Sos (Ben HP kullanıyorum)
  • Karabiber (Taze çekilmiş)
  • Tuz (Çekilmemiş Kalın Deniz Tuz)
  • Zeytin yağı
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Pişirme Yöntemi:
  • Döküm Izgara
  • Porselen Tabak

Öncelikle etimizi tahta üzerinde çok kalın olmayan 1-1
5 cm lik dilimlerde kesiyoruz. (Çok kalın olursa eğer çok pişmiş seviyorsanız tabak içerisinde iyi pişmeyebilir). Ancak bu eti çok az pişmiş yemenizi öneririm. Dilimlemeleri yaptıktan sonra etin üzerine çok az zeytin yağı damlatıp ardından taze çekilmiş karabiber serpiyoruz. Bir süre bu şekilde bekledikten sonra döküm tavayı ısıtmaya başlayabilirsiniz. Döküm tava ısındıktan sonra sadece 1 er dk ka etin her iki tarafını mühürlüyoruz.
Bu sırada porselen tabağı ocağa koyup üzerinde tereyağını eritmeye başıyoruz.




Daha sonra mühürlenen etleri alıp eriyen tereyağın içine koyuyoruz. En keyifli süreç bundan sonra başlıyor:)
Sofraya servise götürene kadar etler tabağın içinde pişmeye başlıyor. Daha önce tuz hiç atmadığımız için deniz tuzunu değirmen ile değil bütün olarak üzerine atıyoruz. (Çok daha görüntüsü güzel ve lezzetli oluyor) Etin sevdiğiniz pişme derecesine göre etleri alıp yemeye başlayabilirsiniz. Bu sırada lezzetli suyuna ekmek banmayı sakın unutmayın.



Dilerseniz mühürleme işlemi yapmadan sadece tabak kullanarak da etlerinizi pişirebilirsiniz. Gene lezzetli olacaktır ancak mühürleme daha fazla etin içinde suyunun kalmasına olanak sağlıyor.

Afiyet olsun.






4 yorum:

  1. PEKİ BU TABAK ÜZERİNDEKİ PİŞME SÜRESİ ORTALAMA NE KADARDIR ?

    YanıtlaSil
  2. Leş gibi oldu tavsiye etmem agzinizin tadini sikeyim. 2 kilo et ziyan oldu. Etin kilosu olmuş 50 lira. Gitti 100 lira aq. Ben yaptim lisman oldum siz yapmayin.

    YanıtlaSil
  3. pişirmeyi bilmiyorsan adam napsın mal....ben yaptım on numara oldu 8 kişi daha yokmu diye gözüme baktılar..

    YanıtlaSil